martes, 8 de mayo de 2007

TELEVISIÓ ESCOLAR

Hi ha que diferenciar entre una televisió educativa i una televisió escolar. Aquesta última té com a objectiu suplantar el sistema escolar formal, fixant-se com objectius els mateixos que el sistema educatiu general. Pot servir tant per a nivells de primària, secundària i universitaris. Cal esmentar que els plantejaments d’aquest disseny són pedagògics.

El que es pretén amb aquest disseny és que les persones que no poden acudir a les aules convencionals, doncs puguen aconseguir els objectius proposats. Els seus continguts s’estructuren com els principis de la didàctica de cadascuna de les matèries, però a diferencia del mitjà, és a dir, s’han de tenir en conter una sèrie de característiques que han de complir aquest tipus de programes, per a que siguen sempre didàctics.

Per una altra banda, no podem oblidar un altre tipus de televisió, la televisió cultural. Aquesta es caracteritza bàsicament per presentar un contingut ampli i que té com a objectiu principal, la divulgació i l'entreteniment.

Nuevas Tecnología Aplicadas a la Educación, Julio Cabero Almenara.

2 comentarios:

Aurora dijo...

Hola Veronica! He estat mirant el teu blog, i llegit algunes entrades. Respecte a esta comentar-te: quina diferència hi ha entre televisió escolar, educativa i cultural? Per què les tres semble tenir un mateix significat... Gràcies.

veronica dijo...

Hola Aurora, bé diem que dins de la televisió educativa solen diferenciar-se tres tipus: la televisió cultural, la educativa i l'escolar.
Per a diferenciar-les cal fixar-se amb els seus objectius.

-els objectius de la televisió cultural són de divulgació i entreteniment.

-en la televisió educativa els continguts són extracurriculars, però amb objectius relacionats amb la formació, i per últim

-la televisió escolar que presenta objectius i continguts propis del sistema escolar.

Espere haver-te ajudat!