jueves, 17 de mayo de 2007

DIRECCIÓ GENERAL DE TV EDUCATIVA

Aquesta pàgina és de la Direcció General de Televisió Educativa, DGTVE.

En ella podem trobar diversos apartats, sobre la DGTVE en concret, un apartat de Televisió i Radio Educativa, una Videoteca i el Centre de d’entreteniment de televisió educativa.

Vaig a centrar-me en dos apartats en concret que són el que mes ens interessen. L’apartat dedicat a la televisió y radio educativa i l’apartat del Centre d’entreteniment de la TV educativa.

Dins del primer apartat, la TV educativa, trobem altres subapartats, la televisió educativa on està la programació de la TV educativa, explica la història de la TV Educativa amb l’ajuda d’un quadre per anys, també una definició de què és, i com la defineixen altres països. Podem accedir als canals de la televisió, en concret hi ha 15. Tot açò gràcies a la Red Edusat. Aquesta també té un subapartat en la web, on explica els seus serveis, per exemple, ací podem trobar solució a qüestions o problemes amb el nostre servidor. Un altre subapartat dedicat a la radio i per últim i el més interessant el subapartat dels mestres. En aquest, ens ofereixen materials didàctics i d’ajuda per als mestres, investigadors encara que qualsevol recurs pot ser utilitzat per tots.
Els continguts que presenta són: guies de lectura audiovisuals de qualsevol tema amb documents sobre televisió educativa; textos sobre la televisió educativa, amb bibliografia especialitzada, documents sobre tecnologies educatives. Té una ligoteca de diversos temes, televisió, tecnologies d’informació i comunicació, cultura en la Red (amb revistes electròniques...).

Al segon apartat, el Centre de d’entreteniment de Televisió Educativa (CETE), pertany a la DGTVE i és el àrea de la Secretaria d’Educació Pública (SPE), on es forma, capacita i actualitza als professionals vinculats amb els mitjans audiovisuals. Trobem informació sobre l’oferta educativa que ofereixen (el model curricular, les àrees curriculars i les característiques educatives).
Trobem l’administració escolar on accedim a les inscripcions i a més ens informa dels serveis presencials i dels serveis a distància.

Pense que aquesta pàgina és molt important, doncs té un apartat molt interessant dedicat als mestres i sobre tot el CETE, per a que es pugen formar, a més de informar-se sobre cursos relacionats amb els mitjans audiovisuals.



Sens dubte, un nou recurs molt útil! Vos recomane la seua visita...com sempre!
Pulceu ací:


2 comentarios:

Isa dijo...

Hola Verónica! Magrada molt el tema del teu weblog, a més crec que dones molta informació molt útils per als docents. Ens contes projectes tan interessants com la televisió educativa que fan en Mèxic. Crec que al nostre païs hauríem de prendre nota dels nostres colegues, deixar de produïr TV de consum i de baixa qualitat, i donar una oportunitat i un espai a l'educació en la TV. No dic que ens especialitzem com ells, que oferixen 15 canals diferents en quant a educació, però si els més importants que engloben les etapes d'infantil, primaria, secundària, universitat i la formació de persones adultes.

veronica dijo...

Hola isa, gràcies per participar. Des d'aquest weblog, el que intente és que es parle més sobre aquest tema, la televisió educativa, i que la gent puga accedir fàcilment a les pàgines webs o articles de professors, a més d'estar informats de les últimes noticies.

Considere que la televisió actual en Espanya no és la mes apropiada per a educar, per això propose webs com aquesta o la que he penjat de l'Associació de Televisió Educativa Iberoamericana on tenen més experiència que nosaltres i ens puguen servir de referent.