viernes, 11 de mayo de 2007

SATÈL·LITS, CABLES, XARXES: EEOS DAVANT UN NOU PANORAMA PER A LA PRODUCCIÓ DE TELEVISIÓ EDUCATIVA

En aquest article ens parla de EEOS, que és “La Asociación de Usuarios Españoles de Satélites para la Educación”. Ens parla com es va crear aquesta associació, amb quins objectius. L’actuació de l’associació EEOS es basa en tres aspectes: produir materials educatius, distribuir experiències via satèl·lit i les innovacions en els sistemes de comunicació.

La producció de materials educatius, fa referència a que cada tipus de televisió (cultural, escolar i educativa) necessita un tipus de producció diferent, per això hi ha que buscar fórmules creatives d’explotació dels materials, hi ha que associar-se amb els productors de materials educatius...

La distribució d’experiències de formació via satèl·lit, es a dir, cada vegada hi ha més satèl·lits en òrbita, el que proporciona moltes possibilitats a l’educació a distancia i evidentment provoca el creixement d’experiències i projectes educatius. Cada vegada es produeixen més avanços tecnològics que fan possible una millor i més fiable utilització dels satèl·lits i per tant, les possibilitats de l’educació augmenten.

L’altre aspecte, les innovacions en els sistemes de comunicació, ens parla de com podem aprofitar estes innovacions en l’educació, cóm a través de la xarxa a més de proporcionar possibilitats comunicatives també configuren nous sistemes d’aprenentatge, on es creen campus on els alumnes accedeixen a materials i s’aconsegueix una interacció entre professor-alumne i també entre alumne-alumne, un clar exemple es el nostre Campus Virtual de la Universitat d’Alacant.

Encara que aquest article fou editat en gener de 1996, observem que encara es totalment actual, estem en l’era de la comunicació, informació i de les noves tecnologies. Parlem d’una necessitat cada vegada major, és necessari el canvi dels plantejaments educatius, que s’adapten a les noves tecnologies.

Revista Pixel-Bit. Revista de medios y educación. Enero 1996. Artículo 3: Satélites, cables, redes: un nuevo panorama para la producción de televisión educativa. De Jesús Salinas Ibáñez.


Ací podeu trobar l’article abans resumit: http://www.sav.us.es/pixelbit/articulos/n6/n6art/art63.htm

No hay comentarios: