martes, 15 de mayo de 2007

MINISTERI D'EDUCACIÓ I CIÈNCIA

El Ministeri d’Educació i Ciència, a la seua pàgina ha creat un apartat sobre la Televisió Educativa i la Producció Audiovisual. Quant a la Televisió Educativa en aquesta pàgina podem trobar informació sobre el espai “La Aventura del Saber” fruit d’ un Conveni de Col·laboració entre el Ministeri d’Educació, Cultura i Deport i Radio Televisió Espanyola. La seua programació coincideix amb el calendari escolar i conta amb 60 minuts diaris, per la TVE 2. ací podem veure algunes sèries produïdes com de literatura, economia, matemàtiques, comunicació, ciència, antropologia, art, ciències socials, tecnologies de la informació, psicología, entre altres.

Trobem informació sobre l’Associació de la Televisió Educativa Iberoamericana i podem veure alguns dels seus programes. A més, ens mostra les pàgines webs de l’Associació en Espanya i Portugal i també en Amèrica.

Un altre apartat és l’observatori de la televisió, des de on podem consultar els principals canals amb programació educativa, com la BBC, Natura, Televisión UNED, Teleduc, etc, accedint directament a les seues pàgines principals.


Conta amb un apartat dedicat al seguiment de la televisió educativa, ací podem descarregar-nos els informes que cada any, des de 1996 fins ara s’han realitzat, tant de la Televisió Educativa Iberoamericana com de la sèrie “Las Aventuras del Saber”.

Per una altra banda, conta amb un lloc on explica el Conveni de autorregulació de les televisions, també documents sobre els mitjans (no està del tot actualitzat, doncs l’última noticia és del 2000), enllaços d’interès amb continguts com cadenes i canals educatius de TV, comunicació didàctica a través de les NT, consells audiovisuals, glossaris, informació sobre mitjans audiovisuals i comunicació, telecomunicacions i TV digital, la Televisió Digital, la Televisió Educativa i la Societat de la Informació. I per últim, esta a disposició de consultar la normativa del mitjans, com la Legislació espanyola i la Legislació comunitària.

Considere aquesta pàgina com una de les més completes que he visitat, des de on podem informar-nos no sols de la TV educativa que es produeix a Espanya sinó també a altres països i cadenes internacionals amb els enllaços directes a les webs. És important que el Ministeri d’Educació tinga aquesta pàgina, encara que la programació és molt escassa limitada.


Ací teniu la pàgina per poder visitar-la. Totalment recomanable!!: http://w3.cnice.mec.es/tv_mav/index.html

No hay comentarios: